ספרי הלימוד שלנו מבטאים את עקרונות קרן תל"י:
פלורליזם, שוויון, נאמנות למסורת היהודית ומחויבות לערכי הציונות.
הספרים נכתבו בידי צוות חינוכי מנוסה ומקצועי ומעוצבים בצורה מוקפדת ונעימה. לכל ספר נלווה מדריך מקוון למורה.
קרן תל"י, בעזרתם הנדיבה של קרנות פרטיות ושל הסוכנות היהודית, מעניקה הנחה מיוחדת לבתי ספר של הקרן לרכישת ספרי לימוד של תל"י. בעמוד זה תוכלו למצוא את רשימת הספרים המוצעים ומחיריהם. המחירים תקפים לשנת הלימודים הנוכחית בלבד.
החל מתאריך 01.07.2011 הפצת ספרי קרן תל"י עברה באופן בלעדי לחברת לוני כהן בע"מ. נושאים פדגוגיים ומידע מקצועי לגבי הספרים השונים ניתן לקבל בקרן תל"י אצל אפרת ליבנר בטלפון 074-7800758 או בדוא"ל Efrat@tali.org.il
שימו לב: רכישות ספרים מרוכזות של בתי ספר תל"י ניתן לרכוש באמצעות המפיץ ללא חיוב מע"מ בהנחה מיוחדת לבתי ספר תל"י. בתי ספר וחנויות ספרים, וסיטונאים מוזמנים לפנות לחברת לוני כהן. גורמים פרטיים ובודדים יכולים לבצע הזמנה דרך חנויות הספרים או אצל אפרת ליבנר שהם בטלפון: 074-7800758 ובמייל Efrat@tali.org.il
אין מוצרים בעגלת הקניות.
הדלקת נרות
בתום המאה הראשונה כבר כונה החג "חנוכה". בסביבות המאה הרביעית החלו היהודים להדליק נרות בחג, סמל לנצחון כוחות האור על כוחות החושך. לאורך הדורות, התעסקו הרבנים בשאלת הדלקת הנר, החנוכיה, הברכה וכדו'. מחלוקת מפורסמת בין הלל ושמאי עוסקת בשאלה האם להוסיף כל יום נר חדש, או להתחיל משמונה נרות ביום הראשון, ולהפחית בכל יום נר במשך שמונת ימי החנוכה (תוספתא, מסכת שבת). חכמי ימי הביניים התלבטו באיזה צד להעמיד את הנרות, ומאיזה צד להדליק אותם.
המנהג המקובל הוא להעמיד את הנרות בצד הימני של החנוכיה. הנר הראשון שמדליקים הוא הנר החדש שמתווסף באותו ערב. את הדלקת הנר מלווים בברכה "להדליק נר של חנוכה", "שעשה נסים לאבותינו בימים ההם בזמן הזה" ולאחר ההדלקה נהוג לקרוא את הברכה "הנרות הללו שאנו מדליקים" (שפורסמה לראשונה במאה ה-8 ב"מסכת סופרים").
נשים
לזכר יהודית האפוקריפלית , שהרגה את הולופרנס ותרמה לנצחון החשמונאים, נוהגות הנשים לשבות מעבודה בשעות שהנרות דולקים בחנוכיה. יהודית, כמסופר, השקתה את הולופרנס בחלב, והרגה אותו בשנתו, ויש המאזכרים את מעשה הגבורה שלה באכילת מאכלי חלב (מנהג מן המאה ה-15). לביבות וסופגניות המטוגנות בשמן מאזכרות את נס פך השמן.