ספרי הלימוד שלנו מבטאים את עקרונות תל”י:
פלורליזם, שוויון, נאמנות למסורת היהודית ומחויבות לערכי הציונות.
הספרים נכתבו בידי צוות חינוכי מנוסה ומקצועי ומעוצבים בצורה מוקפדת ונעימה. לכל ספר נלווה מדריך מקוון למורה.
תל”י, בעזרתם הנדיבה של קרנות פרטיות ושל הסוכנות היהודית, מעניקה הנחה מיוחדת לבתי ספר של תל”י לרכישת ספרי לימוד של תל”י. בעמוד זה תוכלו למצוא את רשימת הספרים המוצעים ומחיריהם. המחירים תקפים לשנת הלימודים הנוכחית בלבד.
7 ביוני 2022 תל"י
בימים אלה חזרה משלחת של 21 מנהלות ומנהלי בתי ספר המשתתפים בתוכנית הלל”י של תל”י מביקור ביהדות ארה”ב.
הביקור בקהילות יהודיות ובמוסדות חינוכיים יהודיים בארה”ב מהווה את שיאו של תהליך, שהחל לפני כשנתיים במסגרת תכנית הלל”י– הזמנה ללימודי יהדות ישראלית. תכנית הלל”י אפשרה למשתתפים לברר את זהותם היהודית והישראלית, דרך למידה, חוויה, מסע בארץ והיכרות עם יהדות התפוצות הן כקורס בפני עצמו והן כביקור במנהטן. המשלחת חזרה עם חוויות מכוננות זהות ממסע מגוון, מעשיר ומלמד.
המשלחת, שיציאתה התאפשרה בזכות הפדרציה של ניו-יורק, התארחה בארגונים יהודיים ובהם: JTS, JCC, הילל, ו-IAC הפועלים בעיקר לחיזוק הזהות היהודית בארה”ב, עם ראשי קהילות ובתי כנסת (ביניהם סטיבן וויס, בני ישורון, לינקולן סקוור ואנשי חסד) ועם עמיתיהם בניו יורק: מנהלי בתי ספר (ביה”ס MDS, רודף שלום, סולומון שכטר והארלם היברו) וצוותי ההוראה לחינוך יהודי.
בנוסף, נחשפה המשלחת לעולמות יהודיים שונים ומגוונים, כמו למשל, אריאל קורמן מארגון The Jews of Color , דברה פישמן מייסדת קהילת FED ועו”ד רבקה סאסוני, נשיאה לשעבר של Sephardic Heritage Alliance. מייסדות הארגונים והקהילות חשפו בפני המשלחת את חזונן ואמונותיהן לגבי עתיד העם היהודי.
המשלחת הביעה פתיחות וסקרנות כלפי יהדות ארה”ב, קיבלה השראה וחזרה עם שאלות ומחשבות לגבי אופן העיסוק בתחום החינוך היהודי בחברה הישראלית. המסע חידד את ההבנה, כי ריבוי הקולות שבא לידי ביטוי בצורות שונות ביהדות ארה”ב חשוב ומשמעותי לא רק בתפוצה הגדולה, אלא גם כאן בישראל, וכי המגוון מאפשר את הצמיחה התרבותית .
לדברי, ד”ר פארי סינקלר, מנכ”לית תל”י: “יצאנו למסע לימודי חווייתי בעקבות עיסוק מעמיק בזהות האישית שלנו כיהודים ישראליים, ובזהות המקצועית כאנשי ונשות חינוך בישראל. המסע אפשר לפתוח חלון אל ביטויים שונים של היהדות ועל דרכי ההתמודדות של הארגונים עם אתגרי השעה, ואפשר לנו להביט בעיניים חדשות על העשייה ודרכי ההתמודדות שלנו עם אתגרים דומים ואחרים”.
אחת המורות שיתפה בחוויות ומחשבות בעקבות המסע להכרות עם יהדות ארה”ב:
יעל היימן, מנהלת התיכון המסורתי בירושלים, שלקחה חלק במסע, שיתפה בחוויות ומחשבות בעקבות המסע להכרות עם יהדות ארה”ב: “לפני המסע לא הייתי מודעת לעומק הנתק ההולך וגובר בין יהודי ארה”ב לבין מדינת ישראל. כמו כן נחשפתי לזרמים השונים ביהדות שיש בקרב יהודי ארה”ב והמפגש איתם היה מעשיר ומלמד. הופתעתי מהמאמץ האדיר, המחשבה, ההשקעה והיצירתיות במטרה ליצור קהילות שימשכו ויקרבו יהודים שונים ליהדות. המסע עורר בי מחשבות על בית הספר שאותו אני מנהלת”. והוסיפה: “המפגש עם יהודי ארה”ב הדגיש את החשיבות לקבל כל אדם שרוצה להיות חלק מהעם והקהילה היהודית. המסע עורר אצלי את המחשבה על האחריות והחובה שלנו כלפי התפוצות. אני סבורה כי לממשלת ישראל יש אחריות, חובה ותפקיד חשוב למלא באותו קירוב לבבות בין מדינת ישראל ליהודים הגרים בתפוצות, וגם לי כמנהלת וכמנהיגת ציבור מקומית ישנה האחריות”.
מיטל דרעי, רכזת מסלול תל”י תרבות עברית בבית ספר ניצנים בחולון שלקחה חלק במסע שיתפה: ” במהלך ההכרות עם יהדות ארה”ב, התבהרה לי הגישה היהודית כולה. יהדות הדוגלת בכל אדם הנברא בצלם, זכאי לחירות, לחופש המחשבה ולחופש האמונה. יהדות בה אני דוגלת ומאמינה בכל מאודי. כל מפגש עם דמויות שונות בקרב אנשים/נשות מקהילות בארה”ב חיברו לי את הפאזל המורכב הנקרא יהדות”. והוסיפה: “המסע עורר בי השראה להפיץ את הבשורה הלאה, להיות חוט מקשר בין ה”כאן והשם”. לפעול למען שותפות הדדית וסולידריות, הרי לשנינו ישנו אינטרס משותף של אלה היושבים בארץ ישראל ושל אלה החיים מחוצה לה והוא שמירת היהדות”.
קרן תל״י בשיתוף הפדרציה של ניו יורק, הוציאה משלחת של נשות חינוך מכל רחבי הארץ, כדי לפגוש את יהדות ניו יורק המגוונת. נפגשנו עם הצוות החינוכי ונציגות תלמידים מבית הספר השל, עם ראשי הפדרציה של ניו יורק והמנהיגות המתנדבת שלה, עם רבנים משלושה זרמים, עם האחראי על התרבות ב JCC של מנהטן ועוד ועוד מפגשים, […]
26 בדצמבר 2022
40 שנה לא דרכתי בבית כנסת, אחרי שגורשתי משם בגיל 10. רק הרחק מירושלים, אי שם בניו-יורק, מצאתי את הדרך להרגיש שוב שייכת. מה למדתי מיהדות ארה"ב שכך כך חסר אצלנו? ואיך אני שומרת על היהדות הזו? איך אוכל להעביר לתלמידיי את החוויה הזו שיהדות נטולת זמן ומקום, אך פועלת בכל זמן ובכל מקום? איך אוכל לפתוח בפני תלמידיי את השער לעם היהודי שאליו הם שייכים?
25 בפברואר 2019
האם אנו כיהודים חופשיים במחשבותינו? האם כאנשים וכמנהלי בתי ספר, אנו מבטאים את אמונתינו בקול? מדוע, למרות שהחוויה של בית הכנסת בשבת מרגשת אותי, אני לא שם בסופי שבוע? האם יש לי מספיק רצון, ואולי מספיק אומץ, לבנות קהילה יהודית ייחודית במקום מגורי? האם הנחלתי מספיק לילדי- שילכו בגאווה בכל מקום כיהודים? אסנת עוזיאל, בוגרת תכנית הלל"י - מסכמת שנה עם שאלות רבות
24 בפברואר 2019