5 בספטמבר 2016 קרן תל"י

ספר לנו על עצמך – מי אתה?

כאמור, שמי דניאל טופז, אני תושב להבים, נשוי לליעד עורכת דין בעברה ואשת חינוך בהווה, ואב גאה לנועה ולדביר. את דרכי בשבילי החינוך התחלתי כסטודנט בתכנית “רביבים” של האוניברסיטה העברית בירושלים. משם המשכתי להוראה וחינוך בתיכון שליד האוניברסיטה. לאחר מכן הייתי מנחה בתוכנית “מארג – אות מצוינות בחינוך יהודי ציוני ואזרחי” מיסודה של קרן אביחי, ובשנים האחרונות ניהלתי את החטיבה העליונה בתיכון מרחבים של המועצה האזורית מרחבים.

מה אינך יודע על קרן תל”י והיית מבקש לדעת עליה?

אני יודע על קרן תל”י את מה שניתן לקרוא עליה במדיות השונות ובפרסומים של הקרן. אני לא יודע הרבה על האנשים שעושים את תל”י. כלומר, מה אנשי תל”י חושבים, מרגישים וחולמים, ואת זה אני מתכוון ללמוד כבר עם כניסתי לתפקיד.

מה משמעות לימודי התרבות היהודית בבתי הספר הממלכתיים במדינת ישראל לדעתך?

לעניות דעתי ללימודי התרבות היהודית במערכת החינוך הממלכתית חשיבות עליונה. תרבות יהודית היא סיפור של זהות, וזו בעיניי מהות החינוך. אין חינוך שאינו מכוון להשפעה על זהות קהילתו.

מהו ה”תסריט” הנכון ללימוד היהדות בבתי הספר של תל”י?

אין בהכרח “תסריט נכון”. לימודי יהדות צריכים לספר סיפור של זהות, והסיפור הזה צריך להתבטא בכל תחומי החיים של בית הספר: הלימודי, הפיזי, החברתי, הארגוני, הווירטואלי, הקהילתי והתרבותי. כמו כן, על בית הספר ליצור תמהיל נכון של ידע, חוויה ועשייה כדי להעצים את הלימוד.

אילו אתגרים אתה רואה לנגד עינייך בבואך לנהל בתל”י? והאם יש לך רעיונות כיצד אפשר להתמודד אתם?

האתגר המרכזי העומד לנגד עיניי הוא מהותו של חינוך תל”י במציאות משתנה. יש בעיניי צורך בהגדרה מחודשת של תפקידה של קרן תל”י לנוכח השינויים העומדים לפתחה של מערכת החינוך. קרן תל”י חייבת לשמר את היותה פורצת דרך ומתווה כיוון, ולכן יש לחדש ולהתחדש כל העת, הן בתכנים ובמתודות, הן בכיווני חשיבה חדשים.

במה עוד היית רוצה לשתף אותנו?

אני שמח מאוד להיכנס לתפקיד בקרן תל”י בדיוק בתקופה זו של שינויים, בתקופה שבה הקרן עסוקה בחשיבה עמוקה על דרכה בשדה החינוכי העתידי.