ספרי הלימוד שלנו מבטאים את עקרונות קרן תל"י:
פלורליזם, שוויון, נאמנות למסורת היהודית ומחויבות לערכי הציונות.
הספרים נכתבו בידי צוות חינוכי מנוסה ומקצועי ומעוצבים בצורה מוקפדת ונעימה. לכל ספר נלווה מדריך מקוון למורה.
קרן תל"י, בעזרתם הנדיבה של קרנות פרטיות ושל הסוכנות היהודית, מעניקה הנחה מיוחדת לבתי ספר של הקרן לרכישת ספרי לימוד של תל"י. בעמוד זה תוכלו למצוא את רשימת הספרים המוצעים ומחיריהם. המחירים תקפים לשנת הלימודים הנוכחית בלבד.
25 ביוני 2018 קרן שלזינגר – בוגרת הלל"י רכזים
השבוע אנו קוראים את פרשת קורח. קורח פונה לעם ואומר : " כל העדה כולם קדושים" . מנסה להקים את העם נגד משה. דבר שמזכיר מיד את דברי משה לפני 8 שבועות כאשר פנה אל העם ואמר: " קדושים תהיו" . בשונה מקורח אומר משה כי עליכם לעבוד כדי להיות קדושים. הקדושה היא משימה תמידית. כולנו צריכים ללמוד, להתפתח . אין לזה יעד סופי. הדרך קדימה היא היעד. כמו משה, טוען הרצל, כי הציונות הינה משימה תמידית. מדבריו: "קראתי פעם לציונות אידאל אין סופי, ואני מאמין באמת כי גם לאחר השגת ארצנו, ארץ- ישראל לא תחדל מלהיות אידאל. כי בציונות כפי שאני מבין אותה, כלולה לא רק השאיפה אל כברת ארץ מובטחת כחוק, בשביל עמנו האומלל, אלא גם השאיפה לשלמות מוסרית ורוחנית".אין יעד סופי לציונות. אין יעד סופי לנו להיות חברת מופת. היעד היא השאיפה, ההשתדלות, הלמידה ההתפתחות.
ואת זה עשינו פה יחד כמעט בכל יום רביעי, למדנו, חווינו, התווכחנו, התפתחנו, שאפנו ליותר קדושה, ליותר ציונות.
ותמיד שאלנו: כיצד תיראה ואיזה מקום יהיה לתרבות היהודית ישראלית בבתי הספר בהם אנו מלמדים, בחברה בה אנו חיים.
מצאנו הבדלים רבים בסגנון, בגישה ובניסיון. וכך צריך להיות במקום לומד ומתפתח. הבדלים אלה בעלי משמעות אך לא יותר מקווי הדימיון .
על כך כתבה גולדה מאיר, בשנת 1975: " אינני יודעת איזה צורות ילבשו מנהגי היהדות בעתיד…אבל אני יודעת שישראל איננה סתם איזו ארץ קטנה ונצורה בה שלושה (שמונה) מיליון איש מתאמצים קשה להחזיק מעמד. ישראל היא מדינה יהודית שבאה לעולם כתוצאה מן הכיסופים, האמונה ועוז ההחלטה של עם עתיק. "
התאמצנו כאן להבין איך ומה חשבו אישים רבים וטובים מההיסטוריה של העם היהודי על היהדות . נחשפנו למקורות עתיקים לצד תכנים עכשוויים.
את השילוב העדין והמכבד הזה בין עתיק לחדש, בין קרוב לרחוק, פגשתי פה בקבוצת "הללי". ממפגש למפגש הבנתי באיזה אוקיינוס יהודי ישראלי אני שטה. כמה עומק יש בו, וכמה אוצרות.
תודה לך רות, על הובלת הקבוצה , הרבה מעבר להובלה פדגוגית. יצרת אווירה, נתת השראה.
תודה למנהלי התכנית על החשיבה והחשיבות שנתתם ליצירת מפגשים לימודיים משמעותיים ומגוונים.
ותודה לנו כולנו, על מה שהננו. היה כיף להכיר, להתקרב. שנמשיך להיפגש רק בשמחות.
בהערכה רבה, מכל הלב, קרן שלזינגר.
40 שנה לא דרכתי בבית כנסת, אחרי שגורשתי משם בגיל 10. רק הרחק מירושלים, אי שם בניו-יורק, מצאתי את הדרך להרגיש שוב שייכת. מה למדתי מיהדות ארה"ב שכך כך חסר אצלנו? ואיך אני שומרת על היהדות הזו? איך אוכל להעביר לתלמידיי את החוויה הזו שיהדות נטולת זמן ומקום, אך פועלת בכל זמן ובכל מקום? איך אוכל לפתוח בפני תלמידיי את השער לעם היהודי שאליו הם שייכים?
25 בפברואר 2019
האם אנו כיהודים חופשיים במחשבותינו? האם כאנשים וכמנהלי בתי ספר, אנו מבטאים את אמונתינו בקול? מדוע, למרות שהחוויה של בית הכנסת בשבת מרגשת אותי, אני לא שם בסופי שבוע? האם יש לי מספיק רצון, ואולי מספיק אומץ, לבנות קהילה יהודית ייחודית במקום מגורי? האם הנחלתי מספיק לילדי- שילכו בגאווה בכל מקום כיהודים? אסנת עוזיאל, בוגרת תכנית הלל"י - מסכמת שנה עם שאלות רבות
24 בפברואר 2019
על רקע הוויכוח על חוק הלאום, הכנסת תוכנית הלימודים "תרבות יהודית-ישראלית" בחינוך הממלכתי, התנועה נגד ההדתה במרחב הציבורי ועוד סוגיות המפלגות את החברה היהודית בישראל, קרן תל"י בשיתוף משרד החינוך, מציעה תוכנית יוקרתית לקבוצה מובחרת של אנשי חינוך מובילים: מסע זהות אישי ומקצועי שיעניק למשתתפיה כלים וידע רחב ומעמיק על סוגיות הזהות העומדות במרכז השיח הציבורי של החברה בישראל.
20 בפברואר 2019