ספרי הלימוד שלנו מבטאים את עקרונות קרן תל”י:
פלורליזם, שוויון, נאמנות למסורת היהודית ומחויבות לערכי הציונות.
הספרים נכתבו בידי צוות חינוכי מנוסה ומקצועי ומעוצבים בצורה מוקפדת ונעימה. לכל ספר נלווה מדריך מקוון למורה.
קרן תל”י, בעזרתם הנדיבה של קרנות פרטיות ושל הסוכנות היהודית, מעניקה הנחה מיוחדת לבתי ספר של הקרן לרכישת ספרי לימוד של תל”י. בעמוד זה תוכלו למצוא את רשימת הספרים המוצעים ומחיריהם. המחירים תקפים לשנת הלימודים הנוכחית בלבד.
19 במרץ 2018 אווה הלחמי
קרן תל”י פתחה בפני מנהלות בתי הספר ממלכתיים שלה בית מדרש ייחודי ללימודי יהדות ישראלית, באווירה אינטימית דיאלוגית אשר מעניקה למנהיגי חינוך ידע רחב ומעמיק בנושאים יהודיים-ציוניים.
בתכנית הלל”י המנהלות העמיתות ממרכז הארץ ומירושלים משתתפות כשותפות מלאות לעיצוב החינוך היהודי-ציוני העתידי של קהילות בתי הספר שלהן על ידי:
המפגשים מתנהלים בכלים מגוונים ומותאמים לסוג הלמידה: חברותא, הרצאות, דיונים, רפלקסיה אישית, קריאת מאמרים, סיורים ועוד. . .
ב12.3.18, היה לנו אך טבעי לארח במסגרת התוכנית את פרופסור אליעזר שביד, ידיד וותיק של קרן תל”י, מגדולי ההגות היהודית-ציונית בארץ כיום, מחנך ובעל משנה חינוכית סדורה, שהיה שותף לוועדות חשובות אשר עיצבו את החינוך היהודי במערכת החינוך הממלכתית בדורות האחרונים ועד היום.
המפגש התבסס כבקשתו של פרופ’ שביד, על שאלות המטרידות את משתתפי התוכנית בעשייתם החינוכית.
כהרגלו פרופ’ שביד שפך אור על סוגיות סבוכות הנוגעות לחינוך יהודי-ציוני בישראל ופרש את משנתו החינוכית בדרך המיוחדת שלו שאינה יכולה להשאיר אף משתתף אדיש.
קרן תל”י וצוות הלל”י מודים לפרופ’ שביד על מפגש מעורר השראה ובלתי נשכח זה, ועל קבוצת לומדות מעמיקה ומחויבת לחינוך יהודי וישראלי ברוח חינוך תל”י, המחפשות באומץ דרך חינוכית מתאימה לדור שמתחנך אצלם.
המפגש המרתק הזה צולם לבקשתנו במטרה לאפשר למחנכים נוספים ליהנות מניסיונו ומחכמתו של אליעזר שביד!!
סרטון מהמפגש יעלה בהמשך.
קרן תל”י פתחה בפני מנהלות בתי הספר ממלכתיים שלה בית מדרש ייחודי ללימודי יהדות ישראלית, באווירה אינטימית דיאלוגית אשר מעניקה למנהיגי חינוך ידע רחב ומעמיק בנושאים יהודיים-ציוניים. בתכנית הלל”י המנהלות העמיתות ממרכז הארץ ומירושלים משתתפות כשותפות מלאות לעיצוב החינוך היהודי-ציוני העתידי של קהילות בתי הספר שלהן על ידי: הבנת שורשי ההתנגדות לחינוך יהודי לדורותיהם התמודדות […]
7 בפברואר 2019
"וַיִּשְׁלַח יִשְׂרָאֵל אֶת-יְמִינוֹ וַיָּשֶׁת עַל-רֹאשׁ אֶפְרַיִם, וְהוּא הַצָּעִיר, וְאֶת-שְׂמֹאלוֹ, עַל-רֹאשׁ מְנַשֶּׁה: שִׂכֵּל, אֶת-יָדָיו, כִּי מְנַשֶּׁה, הַבְּכוֹר. " (בראשית מח, יד)
10 בינואר 2019
לניו יורק הגעתי כי הצטרפתי למשלחת של מנהלות בתי ספר תל”י אשר הגיעו לעיר בחופשת חנוכה כדי להכיר מקרוב את הקהילות היהודיות של המרכז היהודי השני בגודלו בעולם, להתרשם מהחינוך היהודי בתפוצה ולהעמיק את הבנתן בסוגיות של זהות יהודית במדינת ישראל. לא ידעתי שבחירתי להתחיל את ביקורי בניו יורק דווקא כאן יהיה לרגע מכונן שילווה אותי בהמשך השבוע
30 בדצמבר 2018