ספרי הלימוד שלנו מבטאים את עקרונות תל”י:
פלורליזם, שוויון, נאמנות למסורת היהודית ומחויבות לערכי הציונות.
הספרים נכתבו בידי צוות חינוכי מנוסה ומקצועי ומעוצבים בצורה מוקפדת ונעימה. לכל ספר נלווה מדריך מקוון למורה.
תל”י, בעזרתם הנדיבה של קרנות פרטיות ושל הסוכנות היהודית, מעניקה הנחה מיוחדת לבתי ספר של תל”י לרכישת ספרי לימוד של תל”י. בעמוד זה תוכלו למצוא את רשימת הספרים המוצעים ומחיריהם. המחירים תקפים לשנת הלימודים הנוכחית בלבד.
19 במרץ 2018 אווה הלחמי
קרן תל”י פתחה בפני מנהלות בתי הספר ממלכתיים שלה בית מדרש ייחודי ללימודי יהדות ישראלית, באווירה אינטימית דיאלוגית אשר מעניקה למנהיגי חינוך ידע רחב ומעמיק בנושאים יהודיים-ציוניים.
בתכנית הלל”י המנהלות העמיתות ממרכז הארץ ומירושלים משתתפות כשותפות מלאות לעיצוב החינוך היהודי-ציוני העתידי של קהילות בתי הספר שלהן על ידי:
המפגשים מתנהלים בכלים מגוונים ומותאמים לסוג הלמידה: חברותא, הרצאות, דיונים, רפלקסיה אישית, קריאת מאמרים, סיורים ועוד. . .
ב12.3.18, היה לנו אך טבעי לארח במסגרת התוכנית את פרופסור אליעזר שביד, ידיד וותיק של קרן תל”י, מגדולי ההגות היהודית-ציונית בארץ כיום, מחנך ובעל משנה חינוכית סדורה, שהיה שותף לוועדות חשובות אשר עיצבו את החינוך היהודי במערכת החינוך הממלכתית בדורות האחרונים ועד היום.
המפגש התבסס כבקשתו של פרופ’ שביד, על שאלות המטרידות את משתתפי התוכנית בעשייתם החינוכית.
כהרגלו פרופ’ שביד שפך אור על סוגיות סבוכות הנוגעות לחינוך יהודי-ציוני בישראל ופרש את משנתו החינוכית בדרך המיוחדת שלו שאינה יכולה להשאיר אף משתתף אדיש.
קרן תל”י וצוות הלל”י מודים לפרופ’ שביד על מפגש מעורר השראה ובלתי נשכח זה, ועל קבוצת לומדות מעמיקה ומחויבת לחינוך יהודי וישראלי ברוח חינוך תל”י, המחפשות באומץ דרך חינוכית מתאימה לדור שמתחנך אצלם.
המפגש המרתק הזה צולם לבקשתנו במטרה לאפשר למחנכים נוספים ליהנות מניסיונו ומחכמתו של אליעזר שביד!!
סרטון מהמפגש יעלה בהמשך.
קרן תל״י בשיתוף הפדרציה של ניו יורק, הוציאה משלחת של נשות חינוך מכל רחבי הארץ, כדי לפגוש את יהדות ניו יורק המגוונת. נפגשנו עם הצוות החינוכי ונציגות תלמידים מבית הספר השל, עם ראשי הפדרציה של ניו יורק והמנהיגות המתנדבת שלה, עם רבנים משלושה זרמים, עם האחראי על התרבות ב JCC של מנהטן ועוד ועוד מפגשים, […]
26 בדצמבר 2022
הביקור בקהילות יהודיות ובמוסדות חינוכיים יהודיים בארה"ב מהווה את שיאו של תהליך, שהחל לפני כשנתיים במסגרת תכנית הלל"י- הזמנה ללימודי יהדות ישראלית.
7 ביוני 2022
40 שנה לא דרכתי בבית כנסת, אחרי שגורשתי משם בגיל 10. רק הרחק מירושלים, אי שם בניו-יורק, מצאתי את הדרך להרגיש שוב שייכת. מה למדתי מיהדות ארה"ב שכך כך חסר אצלנו? ואיך אני שומרת על היהדות הזו? איך אוכל להעביר לתלמידיי את החוויה הזו שיהדות נטולת זמן ומקום, אך פועלת בכל זמן ובכל מקום? איך אוכל לפתוח בפני תלמידיי את השער לעם היהודי שאליו הם שייכים?
25 בפברואר 2019