השנה התחלנו להפיק חומרים לבתי ספר בדרום אמריקה.
כתבנו תכנית להוראת חג הפסח בארבע רמות (לכיתות ב-ג, ד-ה, ו-ז, ח-ט). שלוש מהיחידות בתכנית הן תרגומים ועיבודים של תכניות לימודים שכתבנו בעבר, ואת היחידה לכיתה ח’, בנושא האקטיביזם בחג הפסח ובחיינו, כתבנו במיוחד לתכנית החדשה לדרום אמריקה. הודפסו
10,000 חוברות (בספרדית ובפורטוגזית), והן חולקו הופצו בשלושים בתי ספר בארגנטינה, בברזיל ובפרגוואי. כעת אנחנו עובדים על ארבע יחידות לחגי תשרי. נוסף על כך, אנחנו כותבים ספר ללימוד פרשת השבוע לכיתות ז’. הספר יתבסס על הספר שלנו “אני בשרשרת הדורות”.
העבודה על חומרים לדרום אמריקה מחייבת התאמות מעניינות. למשל, בספר החגים לכיתה ב’, במקום דמותו של “קפיץ הקנגרו” שבא מאוסטרליה לישראל ולומד על החגים, המבקר הוא “לואיס האיגואנה”.
גם לוח שנת הלימודים בדרום אמריקה מציב לפנינו אתגרים. למשל, בשבילנו מובן מאליו שפותחים את שנת הלימודים בלימוד על ראש השנה, ושיחות על התחלות חדשות ועל התחדשות מתאימות מאוד בשלב הזה. אולם בחצי הדרומי של כדור הארץ מתחילים את שנת הלימודים בפברואר, ויש להביא בחשבון שאולי קשה יותר לדבר על ההתחדשות בראש השנה כאשר החג נופל באמצע שנת הלימודים. כך גם בעניין לימוד פרשת השבוע. לנו ברור שמתחילים את שנת הלימודים בספר בראשית, אך כאמור, בדרום אמריקה מתחילים את הלימודים בפברואר, כלומר באמצע ספר שמות! האתגרים רבים, אך בו בזמן מעניינים ומחייבים אותנו לחשוב על רעיונות חדשים ויצירתיים.